Przyrodnicy na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu.

Dnia 15 stycznia 2020 roku już po raz drugi uczniowie klasy 1H1 i 1H2 zainteresowani dietetyką i zdrowym odżywianiem mieli okazję uczestniczyć w zajęciach dydaktycznych w ramach patronatu naukowego na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

Młodzież podzielona na grupy brała udział w ciekawych ćwiczeniach laboratoryjnych dotyczących produkcji sera domowego podpuszczkowego oraz interesujących wykładach z dietetyki i zdrowego odżywiania.

Aktywnie spędzony czas zaowocował pysznymi serami, które następnie były poddane ocenie organoleptycznej. Młodzi serowarzy chyba dobrze przyswoili sobie podstawowe zasady technologiczne ponieważ po wyprodukowanych produktach nie pozostało ani śladu.

Zajęcia przebiegające w miłej i przyjaznej atmosferze umożliwiły młodzieży zapoznanie się ze specyfiką zajęć na Uczelni.